Nieuws
Bekijk het overzicht met domein, hosting, e-mail en cloud server nieuws van Sylconia van de afgelopen periode
Certificaat foutmelding inkomende email

Sommige klanten ontvangen vanmorgen een certificaat foutmelding. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Prijsverhoging per 1 maart 2019

Per 1 maart 2019 worden alle prijzen van de hostingpakketten en diensten met 25 cent (per maand) verhoogd. De prijzen van domeinnamen blijven dynamisch, omdat deze sterk gerelateerd zijn aan de dollarkoers bij onze leverancier.

Sylconia hanteert al 10 jaar dezelfde prijzen, maar door de belastingverhoging en hogere algemene kosten, zien we ons genoodzaakt deze aan te passen. Uiteraard staat het u vrij om uw overeenkomst te beëindigen. Dit kunt u doen via de reguliere methode voor het opzeggen van een dienst of domeinnaam.

Storing master database server

Vanmorgen traden er problemen op met de master database server, het bestandssysteem liep binnen zeer korte tijd helemaal vol. Bij het ontdekken van de problemen heb ik de slave database geactiveerd zodat het probleem met de master server rustig kon worden opgelost. Momenteel zijn alle problemen opgelost en draaien we weer op de master database server.

Webhosting ruimte verdubbeld

We hebben de disk ruimte van alle webhosting (Linux/Windows) pakketten verdubbeld, deze verdubbeling is gratis.

Nameservers Sylconia bereikbaar via IPv6

Goed nieuws, de name servers van Sylconia zijn bereikbaar via IPv6. IPv6 wordt steeds meer geïntegreerd op het internet en Sylconia kon natuurlijk niet achterblijven. Het was al langer mogelijk om IPV6 records aan te maken in het control panel.

Domeinen exporteren vanuit control panel

Vanaf vandaag is het mogelijk om alle domeinen te exporteren vanuit het control panel naar een bestand. De bestanden welke worden ondersteund zijn .PDF, .CSV en Excel. Door een export heeft u gelijk een goed overzicht van al uw domeinen en de instellingen.

Wijzigen en verwijderen PHP versies van webservers

We zullen eind september 2018 afscheid nemen van de PHP versies 5.5 en PHP 7.0, er is een nieuwe PHP versie beschikbaar namelijk 7.2 en we werken aan het toevoegen van versie 7.3. We bieden dan de volgende PHP versies aan, PHP 5.6, PHP 7.2 en PHP 7.3. Deze PHP versies kunt u kiezen in het control panel onder website instellingen.

Cronjob instellen via control panel

Sinds vandaag kan u cronjobs instellen via het control panel, een cronjob is een opdracht die op elk ingestelde tijdstip wordt uitgevoerd op de server bijvoorbeeld een back-up programma, onderhouds- of ander programma. U kunt cronjobs bekijken en instellen vanuit het control panel via website, website overzicht en dan beheer, cronjob overzicht.

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Per 25 mei 2018 wordt de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wet in heel Europa actief. De AVG van Sylconia kan u vinden onder elke pagina onder de naam privacy policy.

Helpdesk pagina vernieuwd

De helpdesk pagina is vernieuwd, overzichtelijker en een pagina voor elk artikel. Tevens de mogelijkheid toegevoegd om te zoeken binnen de helpdesk artikelen. Gedurende de komende periode wordt er gewerkt aan het toevoegen van meer artikelen over het registreren van domeinen, instellen van e-mail accounts en het beheren van uw websites.

Webmail is vernieuwd!

Vandaag is de software van webbased email op https://webmail.sylconia.nl gepdatet naar de laatste stabiele versie, tevens is ook de interface gepdatet naar een mobiel vriendelijke interface. Mocht u problemen ondervinden met de werking van de nieuwe webbased email versie dan horen we dat graag.

CAA records via DNS zone editor

Sinds vandaag is het mogelijk om CAA records te beheren via het control panel, zowel aanmaken als wijzigen. CAA records worden gebruikt bij bijvoorbeeld het verifiren van SSL certificaten.

Spam filter vernieuwd en verbeterd op mailservers

De afgelopen periode van weken is het anti spam en malware filter bekeken en verbeterd. Vanaf vandaag moet u toch wel resultaat merken, heeft u nog steeds problemen met het ontvangen van spam en malware meldt dit dan aan Sylconia zodat we dit kunnen onderzoeken.

DNS storing door DDOS script

Vroeg in de morgen werd er misbruik gemaakt van een website via een wordpress plugin. Na onderzoek hebben we dit probleem opgelost en de desbetreffende website geblokkeerd en de klant gewaarschuwd. Vanuit de website werd een DDOS script uitgevoerd welke weer voor een DOS zorgde op onze DNS servers.

Vertraging in e-mail aflevering

Door een fout bij het updaten van de virus definities vannacht op de mailsweepers is de e-mail blijven staan op deze servers. Dit probleem is nu verholpen door het opnieuw downloaden van de definities en nu wordt de aflevering van e-mail weer voortgezet met enige vertraging.

Roaming SMTP account toevoegen via control panel

Vanaf vandaag is het mogelijk om een of meerdere roaming SMTP accounts aan te maken via het control panel. U krijgt na het aanmaken het wachtwoord en de gebruikersnaam per e-mail

DNS zones automatisch geback-upt

Vanaf zaterdag 27 mei worden alle DNS records van alle domeinen welke gehost worden door Sylconia automatisch een keer per week geback-upt.

Mocht u per ongeluk een DNS record verwijderen dan kunt u deze terugzetten met deze functionaliteit.

U kunt de records welke geback-upt zijn terugvinden in het control panel https://webmin.sylconia.nl onder domeinnamen -> domein overzicht -> beheer domein -> backup DNS records.

Oscommerce en Prestashop toegevoegd

We hebben 2 webwinkel software pakketten toegevoegd aan het APP installatie script. De opensource pakketten Oscommerce en Prestashop.

APPS installeren vanuit control panel geüpdatet

Het APPS installeren vanuit het control panel is geüpdatet naar de laatste stabiele versies. Via APPS installeren kunt u Wordpress, Joomla, Opencart of Piwigo installeren via 1 klik. Meer APPS worden toegevoegd, meer informatie over APPS installeren klik dan hier. U bereikt APPS installeren vanuit het control panel onder website -> website overzicht en dan APPS installeren. APPS installeren is alleen beschikbaar voor domeinen met webhosting functionaliteit.

Patchman

Momenteel wordt er getest op een server met Patchman zie voor meer informatie deze pagina.

Beveiliging SMTP servers Sylconia aktief!

Nadat we vanmorgen weer een spam run hebben moeten afwenden via een account waarvan het wachtwoord bekend is heeft Sylconia gelijk het nieuwe beleid doorgevoerd. KLanten kunnen alleen gebruik maken van de SMTP servers als het gebruikte ipadres op de whitelist wordt gezet in het control panel https://webmin.sylconia.nl onder e-mail en dan SMTP whitelist.

Toevoegen ipadres aan de whitelist voor SMTP

Vanaf vandaag is het mogelijk om u gebruikte ipadressen voor de SMTP servers van Sylconia toe te voegen aan de whitelist via het control panel https://webmin.sylconia.nl onder e-mail -> SMTP whitelist. Binnen een paar dagen zal deze lijst aktief worden, indien u geen ipadressen vermeld op de whitelist zal u geen toegang meer hebben tot de SMTP servers van Sylconia. Waarom we deze maatregel hebben genomen kunt u nalezen in het vorige nieuws bericht van Sylconia.

Ander beleid uitgaande SMTP server

Ondanks dat we gebruik maken van een beveiligde verbinding en aanmelden met gebruikersnaam en wachtwoord kunnen we nog steeds niet voorkomen dat er misbruik gemaakt wordt van onze uitgaande email servers door klanten waarvan het wachtwoord bekend is op het internet.

Daarom is besloten om het beleid te gaan veranderen voor het gebruik van de uitgaande SMTP server naar het volgende.

Binnen het control panel onder email kan u de IP-adressen toevoegen welke gebruik zullen maken van de uitgaande SMTP server van Sylconia. De webservers van Sylconia staan al standaard op toegestaan maar u IP-adres via de provider welke u internet afneemt niet, deze dient u dus toe te voegen aan de witte lijst.

We beseffen dat dit meer werk is, maar helaas is dat nodig zodat klanten succesvol gebruik kunnen blijven maken van de SMTP server van Sylconia.

Een en ander wordt zo snel mogelijk actief maar uiterlijk over 2 weken.

Consolideren administratie systeem

Sylconia gaat het huidige CRM systeem uit faseren en de klant gegevens en facturen weer beschikbaar maken vanuit een control panel namelijk vanuit het bestaande control panel https://webmin.sylconia.nl.

Het ticket systeem van Sylconia is al verplaatst en nu beginnen we met de klant gegevens en de diensten welke worden afgenomen per klant, daarna worden de huidige facturen overgezet.

Na het overzetten is er een beter overzicht van alle gegevens bij Sylconia vanuit een control panel.

Nieuwe mysql database servers

Vanavond gaan we schakelen naar de nieuwe MySql(s) database servers. De servers zijn al aktief en synchroon met de data van de huidige database servers. De feitelijke wijziging wordt dus alleen een ipadres wijziging. Gedurende het schakelen kan het zijn dat u even geen verbinding kan krijgen met de database server. We gaan van van versie 5.1 naar versie 5.5 dus u zal als het goed is ook performance toename zien.

PHP 7 ondersteuning

Sinds vandaag kan u vanuit het control panel kiezen welke PHP-versie u wilt gebruiken op u website. U kan kiezen tussen PHP 5.5, PHP 5.6 en PHP 7. Momenteel werkt het alleen op nieuwe servers van Sylconia, de websites op oude servers worden volgende maand verplaatst naar deze nieuwe servers.

PHP 7 is nog niet geschikt voor productie, kies deze als u een webdesigner bent of websiteontwikkelaar zodat u vast kan kijken of u applicatie het doet op PHP 7.

CRM facturatie en order software bijgewerkt.

Door een security advisory is met spoed het CRM systeem geupdated naar de laatste stabiele versie. Er hebben zich geen problemen voorgedaan.

Wijziging FTP accounts

Omdat het @ teken (at-sign) niet meer ondersteund wordt door de hosting servers hebben we gedurende de release van het nieuwe control panel gelijk de FTP gebruikersnamen veranderd. Gebruik voor FTP i.p.v. @ een - (dash) in de gebruikersnaam.

Upgrade PHP van versie 5.4 naar 5.6

Zoals eerder besproken en aangekondigd hebben we vandaag op een server de PHP ge-upgrade van versie 5.4 naar versie 5.6, zolang er geen noemenswaardige problemen ontstaan zullen de andere servers volgende week ge-upgrade worden naar PHP versie 5.6. Als u de laatste stabiele versie van de CMS pakketten zoals Joomla, Wordpress gebruikt moeten er geen problemen zijn bij deze upgrade.

Prijsverhoging per 1 januari 2016

Na 10 jaar zonder prijs verhoging gaan alle prijzen bij Sylconia per 1 jan 2016 omhoog met 2% (inflatie correctie) met een minimum van € 0.05 per maand. Deze regel gaat in voor alle nieuwe facturen welke in 2016 worden aangemaakt dus niet voor reeds betaalde facturen tot in 2016.

Ticket support systeem

Sinds deze week zijn we over naar het ticket support systeem in het CRM wat ook reeds de orders verwerkt van Sylconia. Na wat kleine aanpassingen werkt alles naar wens. Er wordt nu gewerkt aan het overzetten van het facturatie systeem naar dit nieuwe CRM systeem van Sylconia. Ik verwacht binnen 2 weken over te kunnen schakelen.

Nieuw order systeem

Sinds vandaag 10-07-2015 is Sylconia over naar een nieuw order verwerkingssysteem. Er wordt nu gewerkt aan het moderniseren van het billing systeem. Factureren van diensten en domeinen zal ook via dit systeem worden verwerkt. Uiteindelijk zal zowel het order proces, het facturatie en ticket systeem verwerkt worden via dit CRM.

Windows 2012 server

We bieden vanaf vandaag 2012 VPS servers aan i.p.v. Windows 2008 servers, bekijk de verschillende mogelijkheden op de website.

Bijwerken webmail software

Donderdag 19 maart rond 21:00 uur wordt de gebruikte software bijgewerkt naar de laatste stabiele versie. Er worden geen problemen verwacht daar de upgrade op de test omgeving succesvol is uitgevoerd.
Update: 22:46 de update is afgerond, we beschikken over de laatste stabiele versie van roundcube.

Failover storing webhosting cluster

Vanmorgen was er een failover storing met het webhosting cluster, na het opheffen van de deadlock zijn alle servers weer gestart.

Onderhoud storage server

Vanavond (23:00-00:00) is er onderhoud gepleegd aan een van de storage servers, eerst is er een failover gedaan zodat de reeds geupdate storage server actief werd. Het kan zijn dat u even geen verbinding kon maken tijdens deze failover. Na de failover hebben we de andere storage server geupdate naar de laatste software versies.

Inkomende email probleem

Sinds gisteren ervaren we een vastgelopen mailsweeper, dit is vanmorgen opgelost. De e-mails vanuit deze mailsweeper zullen in de loop van de dag binnen komen. We hebben 3 mailsweepers dus grote kans dat niet alle emails vertraagd zijn!

Upgrade storage01 + synchroniseren slave mysql

Vanavond (22:00) is er onderhoud gepleegd aan de slave mysql server en aan de slave storage server. Beide onderhoud acties hadden geen invloed op de dienstverlening. De slave storage server is ge-upgrade naar de laatste recente software versies. De slave mysql server is opnieuw gesynchroniseerd met de master mysql server.

LDAP storing

Tegen de avond waren er problemen met 1 van de 2 LDAP servers, hierdoor kon u login foutmeldingen krijgen. De problemen zijn nu opgelost mocht u nog steeds problemen hebben dan adviseren we om u computer te herstarten om caching uit te sluiten.

APC03 (vervolg)

Vanmorgen om 06:15 waren er weer stroom problemen met APC03, nu besloten om naar het datacentrum te gaan en de APC te vervangen. Daarna gecontroleerd alle servers weer opgestart.

Stroomstoring APC03

Vanavond vanaf 23:00 was er een stroomstoring op APC03 alle outlets waren stroomloos. Na een reset van de APC03 werden eerst de fysieke servers opgestart en daarna de VPS server gecontroleerd gestart. Update: 00:25 Alles moet weer werken. Mocht u nog problemen hebben laat het dan weten via het email support systeem.

Server13 storing

Momenteel vanaf 05:00 ervaren we een storing op server13 met ipdres 95.211.48.44, er wordt gewerkt aan een oplossing.
Update 10:00: Storing opgelost, hardware gecontroleerd en server ge-herstart.

Extra nameserver in productie

Vanaf vandaag maakt Sylconia gebruik van 3 nameservers voor al de domeinen welke gebruik maken van de nameservers van Sylconia. Deze extra nameserver staat in Duitsland en is in zijn geheel standalone. We hebben deze nameserver geïnstalleerd naar aanleiding van de storing van afgelopen maandag. Alle bestaande domeinen worden momenteel aangepast voor u als klant is daar geen actie voor benodigd. De nameservers die Sylconia gebruikt zijn dan:

  • ns1.sylconia.net
  • ns2.sylconia.net
  • ns3.sylconia.com

Hosting platform storing

Rond 10:30 trad er een storing op van toepassing op het gehele hosting platform, de automatische overname naar de standby server ging niet goed waardoor alle VPS servers niet meer bereikbaar waren.
Het herstarten van de fysieke servers had geen effect omdat er een “dead lock” was ontstaan. Na 1 uur besloten om de servers gecontroleerd handmatig op te starten. Dit bracht wat configuratie problemen aan het licht met name in het DNS systeem waardoor een en ander langer duurde dan noodzakelijk. Ik ga kijken hoe ik deze DNS problemen in de toekomst kan elimineren zodat deze DNS problemen zich niet meer voordoen. Om 12:30 zou alles weer normaal moeten werken heeft u nog problemen neem dan contact op met Sylconia.

Nieuwe DNS infrastructuur

Maandag gaan we over naar een nieuwe DNS infrastructuur, met deze nieuwe infrastructuur kunnen we beter gebruik maken van DNSSEC en eenvoudiger ipv6 integreren in de dienstverlening van Sylconia. We doen de migratie overdag zodat we bij problemen gelijk kunnen reageren daar DNS wijzigingen niet overal gelijk actief en nogal ingewikkeld zijn. Domeinnamen welke op dit moment niet gebruik maken van de huidige DNS infrastructuur daar veranderd niks aan en zullen niks merken van deze wijziging.

Storage server(s) onderhoud

Vanavond ga ik extra harde schijven plaatsen in de storage server(s) en een voeding vervangen, daar een en ander redundant is uitgevoerd zal u als klant niks merken van dit onderhoud.

Mailsweepers ge-upgrade

Vandaag zijn alle front-end mailsweepers ge-upgrade naar de laatste stabiele versie van MailScanner software. Daar Sylconia meerdere mailsweepers gebruikt merkt u daar weinig van.

Problemen mysql01 (update)

Momenteel zijn er problemen met de mysql01 server, ik werk aan een oplossing. Update 14:45 de server is weer up maar wel in-stabiel vanavond in het onderhouds tijdscherm gaat ik over schakelen naar de andere server. Update 15:52 server weer down, server ge-herstart werken aan een switch over. 16:19 Momenteel ben ik de databases aan het verplaatsen. Ik kies ervoor om de database server down te houden zodat deze consistent blijven! 16:30 heb 75% van alle databases verplaatst. 16:44 de andere database server is actief, binnen enkele minuten moet u weer verbinding kunnen maken met de datases. 17:16 helaas zijn niet alle databases goed teruggezet dus ik maak een dump en importeer deze daarna weer. 18:25 de oude database server is weer actief, ben nog steeds bezig met de switch naar een nieuwe database server. 21:59 ik ga versneld de databases overzetten naar het nieuwe mysql cluster, er zijn al enkele websites over de rest van de websites zal zo spoedig mogelijk verplaatst worden. 01:33 ben halverwege met het migreren van de databases naar het nieuwe mysql cluster. Klanten die localhost gebruiken als hostnaam dienen deze te veranderen naar localhost2.localdomain. Dit geldt hoofdzakelijk voor de windows hosting klanten. 02:44 nog 100 databases welke overgezet moeten worden. 03:26 alle databases zijn overgezet naar nieuwe servers. Alle websites moeten weer normaal functioneren. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u die altijd stellen via de support kanalen.
Wat ging er mis? De actieve mysql server crashed vermoedelijk door een hardware probleem, de slave zou dan een en ander moeten kunnen overnemen. Maar de data op de slave mysql server was corrupt geraakt zonder fout meldingen. Er zat toen niks anders op dan om alle databases te verplaatsen naar een andere database server. De nieuwe servers zijn nog geen jaar oud.

Spoed onderhoud mysql cluster 1

Rond 09:30 op zondag 17-11-2013 voeren we spoed onderhoud uit aan mysql cluster 1, reden hiervan is dat het synchronisatie proces niet goed gaat. Het zal het even niet mogelijk zijn om verbinding te maken met de mysql database server. We proberen de down-time onder de 10 minuten te houden.

Problemen met email en websites

13:59 Momenteel is een node van het VPS cluster down, we werken aan een oplossing later meer.
15:22 De situatie is stabiel de VPS servers zijn allemaal overgenomen door de backup server. Waarschijnlijk is het een hardware probleem en moet ik naar het datacentrum om de server weer online te krijgen.
19:00 Ik heb een van de koelers vervangen, daarna de server opgestart en na 30 minuten een failover gedaan. Alles werkt weer naar behoren. Bedankt voor uw geduld.

Domeinen te koop aangeboden

Omdat het steeds moeilijker wordt om een perfecte nieuwe domeinnaam te registreren voor uw bedrijf, dienst of product, bied Sylconia sinds vandaag aan als extra gratis dienst. Dat u kan zien bij de domeinnaam check of een domeinnaam te koop is op het internet. Als u interesse heeft voor een domeinnaam kunt u op de button koop domein klikken. Het aankoop proces gaat buiten Sylconia om, ik kan u hier wel bij helpen tegen de reguliere kosten.

Extra beveiliging voor Wordpress en Joomla websites.

Vanwege de aanhoudende "DDOS brute force password attack" aanvallen gericht op Wordpress en Joomla websites, heeft Sylconia er voor gekozen om een extra beveiliging maatregel in te voeren voor Wordpress en Joomla websites gehost bij Sylconia. Door deze maatregel kunnen we onze dienstverlening en snelheid blijven garanderen. Wanneer u wilt inloggen op de beheerders pagina van uw Joomla of Wordpress website krijgt u een prompt met het verzoek voor een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze gegevens staan in de tekst boven de gebruikersnaam en wachtwoord prompt, zodra u deze gegevens hebt ingevoerd kunt u door naar u beheerders pagina van uw Joomla of Wordpress website.

2 loadbalancers uit dienst genomen

Vandaag hebben we 2 loadbalancers uit dienst genomen, deze zijn vervangen door 2 nieuwe loadbalancers. Het vervangen heeft geen impact gehad op de dienstverlening van Sylconia.

Sylconia over naar SEPA

Sylconia is over met de iDeal betaal gateway naar SEPA, via SEPA kunnen we in de toekomst eenvoudig betalingen ontvangen vanuit heel Europa. Bedrijven uit heel Europa moeten voor 1 februari 2014 zijn overgestapt naar de Europese betaalstandaarden voor overschrijven, incasseren en het aanleveren van bestanden.

Hosted Exchange migratie

Vanaf 25-07-2013 zal er gestart worden met de migratie van Exchange 2010 naar Exchange 2013, deze zal 3 weken duren. Gedurende de migratieperiode, zal het Hosting Controle Panel niet beschikbaar zijn. Overige functies van Exchange (OWA etc.) zullen ongewijzigd blijven functioneren. Mocht u problemen ondervinden of toch wijzigingen willen doorvoeren, neem dan contact met ons op.

Servers verhuizen

Om 23:00 gaan we de storage servers verhuizen intern in het datacentrum van het huidige rack naar een nieuw rack. Hierdoor kan het zijn dat uw website en email 20 minuten onbereikbaar is. Er gaat geen data verloren en we proberen de downtime zo kort mogelijk te houden.

Nieuwe Mysql servers versie 5.1 beschikbaar

Sylconia beschikt sinds vandaag over Mysql servers in master/master mode. Deze zijn voorzien van versie 5.1 voor bijvoorbeeld het installeren van Joomla 3.0. U kunt in het control panel onder database een nieuwe database aanmaken, de database wordt dan standaard aangemaakt op de nieuwe Mysql servers.

Storing webserver (update)

Momenteel is er een storing op een van de webservers. We werken hard aan een oplossing. Update: storing is opgelost, ga nog uitzoeken waardoor deze storing is ontstaan.

Whois wijzigen via control panel

Het is sinds vandaag mogelijk om de whois te wijzigen van een of meer domeinnamen vanuit het control panel. Een en ander wordt realtime verwerkt.

Domein(en) verkopen

Het is vanaf vandaag mogelijk om domeinen geregistreerd bij Sylconia te koop aan te bieden op de grootste domein veiling site Sedo. Vanuit het control panel onder DNS en dan details domein klik je op de knop verkoop domein. Bepaal je prijs en de domeinnaam staat gelijk te koop. Gedurende de periode dat je domein te koop staat kan je ervoor kiezen om advertenties te tonen op je domeinnaam zodat je geld verdient met je geparkeerde domeinnaam. Deze dienst is geheel gratis bij Sylconia.

Snel domeinen aanvragen

Het is vanaf vandaag mogelijk om versneld een of meerdere domeinen te registreren via het control panel. Voor het aanvragen van de domeinnamen worden de klant gegevens gebruikt welke staan in het control panel onder account gegevens.

Upgraden domein via control panel

Het is vanaf vandaag mogelijk om een domeinnaam te upgraden via het control panel. Ga naar details domein en kies dan voor upgrade domeinnaam.

Slave LDAP storing

Update: 13:15 de slave LDAP is weer actief.

de slave ldap server is gecrashed, het inloggen op de email wordt nu afgehandeld door de master LDAP. We zijn de slave LDAP opnieuw aan het vullen tot die tijd kan er vertraging optreden in de ontvangst en verzending van email.

Problemen met web hosting cluster

We hebben al enkele weken problemen met het IP-adres van alle websites op het web hosting cluster dat deze door tot nu toe nog onverklaarbare reden onbereikbaar wordt op onregelmatige tijden. Dit is een probleem waar nog steeds aan gewerkt wordt alleen kunnen we op het moment dat het probleem zich voordoet niet te lang onderzoeken waar het probleem ligt. Wel weten we een manier om het IP-adres op het cluster weer te activeren. Namelijk door een geforceerde failover van de loadbalancers uit te voeren. Het is een omgeving gebouwd voor hoge beschikbaarheid maar wat dit momenteel niet waar maakt. Inmiddels staan er al zoveel mogelijk debug opties aan en hopen we zo dit probleem zo snel mogelijk te kunnen oplossen. Bedankt voor uw begrip.

Door fout van leaseweb cluster onbereikbaar

Helaas is door een fout van onze netwerk leverancier Leaseweb het ipadres van het cluster "geblocked" op basis van alleen maar een email. Mijn primaire taak was natuurlijk een en ander zo snel mogelijk weer online krijgen, de tweede taak is op zoek naar een andere leverancier want dit is voor Sylconia onacceptabel.

Storing hosted exchange

We hebben momenteel problemen met de frontend firewalls voor Hosted Exchange. De verbindingen worden regelmatig gedropped, hierdoor kan het mogelijk zijn dat er soms wel een verbinding is en dan weer niet. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Domeinen registreren en verhuizen realtime

Het is vanaf vandaag mogelijk om vanuit het control panel realtime een of meer domeinen te registreren of te verhuizen naar Sylconia.  Ook is het mogelijk de nameservers te wijzigen van een domeinnaam.  Domeinen aangevraagd via het control panel zijn gelijk actief. Facturatie van de domeinen geschied via machtiging of overschrijving na ontvangst van de factuur via e-mail.

Hick-up verbinding database

Vanmorgen om 10:30 was er een probleem om een verbinding te maken met de database, dit was na 1 minuut alweer opgelost en kwam doordat de verbinding tussen de webservers en database server was gestopt. Na het opnieuw opstarten van deze verbinding was de storing verholpen.

Backup servers upgraden

Vandaag gaan we de disk capaciteit van de 2 backup servers vergroten met 300 procent. Hier zal u als klant niks van merken. Hierdoor kunnen we wel langer backups op disk bewaren!

Virus scan FTP bestanden

Vanaf vandaag worden alle bestanden ge-upload via FTP gecontroleerd op virus en malware voordat deze daadwerkelijk op de server worden geplaatst. Als gebruiker ontvang je een foutmelding wanneer er een gevaarlijk bestand wordt ge-upload.

Beste wensen voor 2011

Wij wensen iedereen een gelukkig en voorspoedig 2011 en hopen u ook in 2011 weer volop van dienst te kunnen zijn met ons ruime assortiment aan producten en diensten. Bedankt voor u vertrouwen in Sylconia in 2010. Van 20 dec 2010 tot en met 2 jan 2011 leveren we alleen support via e-mail en zijn support via de chat en de telefoon niet beschikbaar.