13 October 2015

Prijsverhoging per 1 januari 2016

Nieuws Na 10 jaar zonder prijs verhoging gaan alle prijzen bij Sylconia per 1 jan 2016 omhoog met 2% (inflatie correctie) met een minimum van € 0.05 per maand. Deze regel gaat in voor alle nieuwe facturen welke in 2016 worden aangemaakt dus niet voor reeds betaalde facturen tot in 2016.

05 June 2015

Windows 2012 server

Nieuws We bieden vanaf vandaag 2012 VPS servers aan i.p.v. Windows 2008 servers, bekijk de verschillende mogelijkheden op de website.

19 March 2015

Bijwerken webmail software

Onderhoud Donderdag 19 maart rond 21:00 uur wordt de gebruikte software bijgewerkt naar de laatste stabiele versie. Er worden geen problemen verwacht daar de upgrade op de test omgeving succesvol is uitgevoerd.
Update: 22:46 de update is afgerond, we beschikken over de laatste stabiele versie van roundcube.

11 February 2015

Failover storing webhosting cluster

storing vanmorgen was er een failover storing met het webhosting cluster, na het opheffen van de deadlock zijn alle servers weer gestart.

05 February 2015

Onderhoud storage server

Onderhoud Vanavond (23:00-00:00) is er onderhoud gepleegd aan een van de storage servers, eerst is er een failover gedaan zodat de reeds geupdate storage server actief werd. Het kan zijn dat u even geen verbinding kon maken tijdens deze failover. Na de failover hebben we de andere storage server geupdate naar de laatste software versies.

23 January 2015

inkomende email probleem

storing Sinds gisteren ervaren we een vastgelopen mailsweeper, dit is vanmorgen opgelost. De e-mails vanuit deze mailsweeper zullen in de loop van de dag binnen komen. We hebben 3 mailsweepers dus grote kans dat niet alle emails vertraagd zijn!

19 December 2014

upgrade storage01 + synchroniseren slave mysql

Onderhoud Vanavond (22:00) is er onderhoud gepleegd aan de slave mysql server en aan de slave storage server. Beide onderhoud acties hadden geen invloed op de dienstverlening. De slave storage server is ge-upgrade naar de laatste recente software versies. De slave mysql server is opnieuw gesynchroniseerd met de master mysql server.

12 December 2014

LDAP storing

storing Tegen de avond waren er problemen met 1 van de 2 LDAP servers, hierdoor kon u login foutmeldingen krijgen. De problemen zijn nu opgelost mocht u nog steeds problemen hebben dan adviseren we om u computer te herstarten om caching uit te sluiten.

03 December 2014

APC03 (vervolg)

storing Vanmorgen om 06:15 waren er weer stroom problemen met APC03, nu besloten om naar het datacentrum te gaan en de APC te vervangen. Daarna gecontroleerd alle servers weer opgestart.

02 December 2014

Stroomstoring APC03

storing Vanavond vanaf 23:00 was er een stroomstoring op APC03 alle outlets waren stroomloos. Na een reset van de APC03 werden eerst de fysieke servers opgestart en daarna de VPS server gecontroleerd gestart. Update: 00:25 Alles moet weer werken. Mocht u nog problemen hebben laat het dan weten via het email support systeem.

06 November 2014

server13 storing

storing Momenteel vanaf 05:00 ervaren we een storing op server13 met ipdres 95.211.48.44, er wordt gewerkt aan een oplossing.
Update 10:00: Storing opgelost, hardware gecontroleerd en server ge-herstart.

27 March 2014

Extra nameserver in productie

Nieuws Vanaf vandaag maakt Sylconia gebruik van 3 nameservers voor al de domeinen welke gebruik maken van de nameservers van Sylconia. Deze extra nameserver staat in Duitsland en is in zijn geheel standalone. We hebben deze nameserver geïnstalleerd naar aanleiding van de storing van afgelopen maandag. Alle bestaande domeinen worden momenteel aangepast voor u als klant is daar geen actie voor benodigd. De nameservers die Sylconia gebruikt zijn dan:

  • ns1.sylconia.net
  • ns2.sylconia.net
  • ns3.sylconia.com

24 March 2014

Hosting platform storing

storing Rond 10:30 trad er een storing op van toepassing op het gehele hosting platform, de automatische overname naar de standby server ging niet goed waardoor alle VPS servers niet meer bereikbaar waren.
Het herstarten van de fysieke servers had geen effect omdat er een “dead lock” was ontstaan. Na 1 uur besloten om de servers gecontroleerd handmatig op te starten. Dit bracht wat configuratie problemen aan het licht met name in het DNS systeem waardoor een en ander langer duurde dan noodzakelijk. Ik ga kijken hoe ik deze DNS problemen in de toekomst kan elimineren zodat deze DNS problemen zich niet meer voordoen. Om 12:30 zou alles weer normaal moeten werken heeft u nog problemen neem dan contact op met Sylconia.

12 December 2013

Nieuwe DNS infrastructuur

Onderhoud Maandag gaan we over naar een nieuwe DNS infrastructuur, met deze nieuwe infrastructuur kunnen we beter gebruik maken van DNSSEC en eenvoudiger ipv6 integreren in de dienstverlening van Sylconia. We doen de migratie overdag zodat we bij problemen gelijk kunnen reageren daar DNS wijzigingen niet overal gelijk actief en nogal ingewikkeld zijn. Domeinnamen welke op dit moment niet gebruik maken van de huidige DNS infrastructuur daar veranderd niks aan en zullen niks merken van deze wijziging.

21 November 2013

Storage server(s) onderhoud

Onderhoud Vanavond ga ik extra harde schijven plaatsen in de storage server(s) en een voeding vervangen, daar een en ander redundant is uitgevoerd zal u als klant niks merken van dit onderhoud.

21 November 2013

Mailsweepers ge-upgrade

Onderhoud Vandaag zijn alle front-end mailsweepers ge-upgrade naar de laatste stabiele versie van MailScanner software. Daar Sylconia meerdere mailsweepers gebruikt merkt u daar weinig van.

18 November 2013

problemen mysql01 (update)

storing Momenteel zijn er problemen met de mysql01 server, ik werk aan een oplossing. Update 14:45 de server is weer up maar wel in-stabiel vanavond in het onderhouds tijdscherm gaat ik over schakelen naar de andere server. Update 15:52 server weer down, server ge-herstart werken aan een switch over. 16:19 Momenteel ben ik de databases aan het verplaatsen. Ik kies ervoor om de database server down te houden zodat deze consistent blijven! 16:30 heb 75% van alle databases verplaatst. 16:44 de andere database server is actief, binnen enkele minuten moet u weer verbinding kunnen maken met de datases. 17:16 helaas zijn niet alle databases goed teruggezet dus ik maak een dump en importeer deze daarna weer. 18:25 de oude database server is weer actief, ben nog steeds bezig met de switch naar een nieuwe database server. 21:59 ik ga versneld de databases overzetten naar het nieuwe mysql cluster, er zijn al enkele websites over de rest van de websites zal zo spoedig mogelijk verplaatst worden. 01:33 ben halverwege met het migreren van de databases naar het nieuwe mysql cluster. Klanten die localhost gebruiken als hostnaam dienen deze te veranderen naar localhost2.localdomain. Dit geldt hoofdzakelijk voor de windows hosting klanten. 02:44 nog 100 databases welke overgezet moeten worden. 03:26 alle databases zijn overgezet naar nieuwe servers. Alle websites moeten weer normaal functioneren. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u die altijd stellen via de support kanalen.
Wat ging er mis? De actieve mysql server crashed vermoedelijk door een hardware probleem, de slave zou dan een en ander moeten kunnen overnemen. Maar de data op de slave mysql server was corrupt geraakt zonder fout meldingen. Er zat toen niks anders op dan om alle databases te verplaatsen naar een andere database server. De nieuwe servers zijn nog geen jaar oud.

17 November 2013

Spoed onderhoud mysql cluster 1

storing Rond 09:30 op zondag 17-11-2013 voeren we spoed onderhoud uit aan mysql cluster 1, reden hiervan is dat het synchronisatie proces niet goed gaat. Het zal het even niet mogelijk zijn om verbinding te maken met de mysql database server. We proberen de down-time onder de 10 minuten te houden.

01 October 2013

problemen met email en websites

storing 13:59 Momenteel is een node van het VPS cluster down, we werken aan een oplossing later meer.
15:22 De situatie is stabiel de VPS servers zijn allemaal overgenomen door de backup server. Waarschijnlijk is het een hardware probleem en moet ik naar het datacentrum om de server weer online te krijgen.
19:00 Ik heb een van de koelers vervangen, daarna de server opgestart en na 30 minuten een failover gedaan. Alles werkt weer naar behoren. Bedankt voor uw geduld.

27 September 2013

Domeinen te koop aangeboden

Nieuws Omdat het steeds moeilijker wordt om een perfecte nieuwe domeinnaam te registreren voor uw bedrijf, dienst of product, bied Sylconia sinds vandaag aan als extra gratis dienst. Dat u kan zien bij de domeinnaam check of een domeinnaam te koop is op het internet. Als u interesse heeft voor een domeinnaam kunt u op de button koop domein klikken. Het aankoop proces gaat buiten Sylconia om, ik kan u hier wel bij helpen tegen de reguliere kosten.

28 August 2013

extra beveiliging voor Wordpress en Joomla websites.

Onderhoud Vanwege de aanhoudende "DDOS brute force password attack" aanvallen gericht op Wordpress en Joomla websites, heeft Sylconia er voor gekozen om een extra beveiliging maatregel in te voeren voor Wordpress en Joomla websites gehost bij Sylconia. Door deze maatregel kunnen we onze dienstverlening en snelheid blijven garanderen. Wanneer u wilt inloggen op de beheerders pagina van uw Joomla of Wordpress website krijgt u een prompt met het verzoek voor een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze gegevens staan in de tekst boven de gebruikersnaam en wachtwoord prompt, zodra u deze gegevens hebt ingevoerd kunt u door naar u beheerders pagina van uw Joomla of Wordpress website.

01 August 2013

2 loadbalancers uit dienst genomen

Onderhoud Vandaag hebben we 2 loadbalancers uit dienst genomen, deze zijn vervangen door 2 nieuwe loadbalancers. Het vervangen heeft geen impact gehad op de dienstverlening van Sylconia.

30 July 2013

Sylconia over naar SEPA

Nieuws Sylconia is over met de iDeal betaal gateway naar SEPA, via SEPA kunnen we in de toekomst eenvoudig betalingen ontvangen vanuit heel Europa. Bedrijven uit heel Europa moeten voor 1 februari 2014 zijn overgestapt naar de Europese betaalstandaarden voor overschrijven, incasseren en het aanleveren van bestanden.

29 July 2013

Hosted Exchange migratie

Onderhoud Vanaf 25-07-2013 zal er gestart worden met de migratie van Exchange 2010 naar Exchange 2013, deze zal 3 weken duren. Gedurende de migratieperiode, zal het Hosting Controle Panel niet beschikbaar zijn. Overige functies van Exchange (OWA etc.) zullen ongewijzigd blijven functioneren. Mocht u problemen ondervinden of toch wijzigingen willen doorvoeren, neem dan contact met ons op.

27 June 2013

servers verhuizen

Onderhoud Om 23:00 gaan we de storage servers verhuizen intern in het datacentrum van het huidige rack naar een nieuw rack. Hierdoor kan het zijn dat uw website en email 20 minuten onbereikbaar is. Er gaat geen data verloren en we proberen de downtime zo kort mogelijk te houden.

17 June 2013

Nieuwe Mysql servers versie 5.1 beschikbaar

Nieuws Sylconia beschikt sinds vandaag over Mysql servers in master/master mode. Deze zijn voorzien van versie 5.1 voor bijvoorbeeld het installeren van Joomla 3.0. U kunt in het control panel onder database een nieuwe database aanmaken, de database wordt dan standaard aangemaakt op de nieuwe Mysql servers.

17 January 2013

Storing webserver (update)

Nieuws Momenteel is er een storing op een van de webservers. We werken hard aan een oplossing. Update: storing is opgelost, ga nog uitzoeken waardoor deze storing is ontstaan.

13 December 2012

Whois wijzigen via control panel

Nieuws

Het is sinds vandaag mogelijk om de whois te wijzigen van een of meer domeinnamen vanuit het control panel. Een en ander wordt realtime verwerkt.

03 December 2012

domein(en) verkopen

Nieuws Het is vanaf vandaag mogelijk om domeinen geregistreerd bij Sylconia te koop aan te bieden op de grootste domein veiling site Sedo. Vanuit het control panel onder DNS en dan details domein klik je op de knop verkoop domein. Bepaal je prijs en de domeinnaam staat gelijk te koop. Gedurende de periode dat je domein te koop staat kan je ervoor kiezen om advertenties te tonen op je domeinnaam zodat je geld verdient met je geparkeerde domeinnaam. Deze dienst is geheel gratis bij Sylconia.

19 November 2012

Snel domeinen aanvragen

Nieuws

Het is vanaf vandaag mogelijk om versneld een of meerdere domeinen te registreren via het control panel. Voor het aanvragen van de domeinnamen worden de klant gegevens gebruikt welke staan in het control panel onder account gegevens.

06 November 2012

Upgraden domein via control panel

Nieuws Het is vanaf vandaag mogelijk om een domeinnaam te upgraden via het control panel. Ga naar details domein en kies dan voor upgrade domeinnaam.

16 October 2012

slave LDAP storing

storing

Update: 13:15 de slave LDAP is weer actief.

de slave ldap server is gecrashed, het inloggen op de email wordt nu afgehandeld door de master LDAP. We zijn de slave LDAP opnieuw aan het vullen tot die tijd kan er vertraging optreden in de ontvangst en verzending van email.

15 October 2012

Problemen met web hosting cluster

Nieuws

We hebben al enkele weken problemen met het IP-adres van alle websites op het web hosting cluster dat deze door tot nu toe nog onverklaarbare reden onbereikbaar wordt op onregelmatige tijden. Dit is een probleem waar nog steeds aan gewerkt wordt alleen kunnen we op het moment dat het probleem zich voordoet niet te lang onderzoeken waar het probleem ligt. Wel weten we een manier om het IP-adres op het cluster weer te activeren. Namelijk door een geforceerde failover van de loadbalancers uit te voeren. Het is een omgeving gebouwd voor hoge beschikbaarheid maar wat dit momenteel niet waar maakt. Inmiddels staan er al zoveel mogelijk debug opties aan en hopen we zo dit probleem zo snel mogelijk te kunnen oplossen. Bedankt voor uw begrip.

24 September 2012

Door fout van leaseweb cluster onbereikbaar

Nieuws

Helaas is door een fout van onze netwerk leverancier Leaseweb het ipadres van het cluster "geblocked" op basis van alleen maar een email. Mijn primaire taak was natuurlijk een en ander zo snel mogelijk weer online krijgen, de tweede taak is op zoek naar een andere leverancier want dit is voor Sylconia onacceptabel.

19 June 2012

Storing hosted exchange

Nieuws

We hebben momenteel problemen met de frontend firewalls voor Hosted Exchange. De verbindingen worden regelmatig gedropped, hierdoor kan het mogelijk zijn dat er soms wel een verbinding is en dan weer niet. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

15 March 2012

Domeinen registreren en verhuizen realtime

Nieuws

Het is vanaf vandaag mogelijk om vanuit het control panel realtime een of meer domeinen te registreren of te verhuizen naar Sylconia.  Ook is het mogelijk de nameservers te wijzigen van een domeinnaam.  Domeinen aangevraagd via het control panel zijn gelijk actief. Facturatie van de domeinen geschied via machtiging of overschrijving na ontvangst van de factuur via e-mail.

15 February 2012

hick-up verbinding database

storing

Vanmorgen om 10:30 was er een probleem om een verbinding te maken met de database, dit was na 1 minuut alweer opgelost en kwam doordat de verbinding tussen de webservers en database server was gestopt. Na het opnieuw opstarten van deze verbinding was de storing verholpen.

28 April 2011

backup servers upgraden

Nieuws Vandaag gaan we de disk capaciteit van de 2 backup servers vergroten met 300 procent. Hier zal u als klant niks van merken. Hierdoor kunnen we wel langer backups op disk bewaren!

21 March 2011

virus scan FTP bestanden

Nieuws Vanaf vandaag worden alle bestanden ge-upload via FTP gecontroleerd op virus en malware voordat deze daadwerkelijk op de server worden geplaatst. Als gebruiker ontvang je een foutmelding wanneer er een gevaarlijk bestand wordt ge-upload.

14 December 2010

beste wensen voor 2011

Nieuws Wij wensen iedereen een gelukkig en voorspoedig 2011 en hopen u ook in 2011 weer volop van dienst te kunnen zijn met ons ruime assortiment aan producten en diensten. Bedankt voor u vertrouwen in Sylconia in 2010. Van 20 dec 2010 tot en met 2 jan 2011 leveren we alleen support via e-mail en zijn support via de chat en de telefoon niet beschikbaar.